top of page

Workshops
Dementievriendelijk ontwerp

Dementie staat in Nederland op de eerste plek qua doodsoorzaken. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en sociale contacten, beweging en zelfredzaamheid zijn essentieel. Hoog tijd dus dat we ons focussen op dementievriendelijke openbare ruimtes.

Voor de gemeente Hellevoetsluis mochten PAD voor de nieuwe ontwikkelingen van de Christinaplaats diverse workshops organiseren om de overlap tussen klimaat, natuurinclusief en dementievriendelijk ontwerp te zoeken.

PROJECT 

locatie 

Christinaplaats. Hellevoetsluis
 

opdrachtgever

Gemeente Hellevoetsluis

 

jaar

2021
 

.jpg

om de mentale gezondheid te stimuleren moeten we eerst weten
hoe verschillende mensen reageren op verschillende situaties.
’ 
 

                                     

Om aan een Healing Environment te ontwerpen om de mentale gezondheid te stimuleren moeten we eerst weten hoe verschillende mensen reageren op verschillende situaties. Hoe ervaart iemand met dementie zijn omgeving? Wanneer word je gestimuleerd om juist naar buiten te gaan en contact te leggen met anderen, en wanneer wordt je omgeving juist een belemmering? We willen plekken bouwen die zo natuurinclusief en klimaatadaptief mogelijk zijn. Maar hoever kunnen we gaan voordat iemand met dementie in de war raakt van onze ontwerpkeuzes?

Integraal moeten we deze vragen beantwoorden en de juiste ingreep op de juiste plek toepassen. Zo kunnen mens, natuur en gebouw in symbiose met elkaar leven.

.jpg
.jpg
PAD_Christinaplaats workshops13.jpg
PAD_Christinaplaats workshops12.jpg
.jpg

CONTACT

FOLLOW

ADRES

Het Industriegebouw (HIG)

Goudsesingel 52-214 

3011 KD Rotterdam

  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
bottom of page