top of page

Debat Rotterdams woonbeleid

Onder leiding van host Jermaine Berkhoudt ging Nina van PAD landscape in debat met raadslid Astrid Kockelkoren en kandidaat-kamerlid Mark Brakel over de plannen die Groen Links heeft voor Rotterdam.

Het is onze droom dat Rotterdam koploper wordt in het maken van beleid om op de grote schaal verduurzaming aan te pakken door natuurinclusieve wetgeving. Kwalitatief groen en duurzaam wonen moet voor iedereen zijn.

We hebben het gehad over de mythe dat sociale huur iets zegt over je gedrag en waarmee vaak een bepaalde cultuur wordt bedoeld terwijl het in feite alleen iets zegt over je bestedingsbudget voor een woning. Deze mythe zorgt ervoor dat we ontwerpen alsof mensen niet gemengd zouden kunnen en willen wonen.

Hand in hand hiermee gaat hiermee het belang dat we ons vakgebied opengooien en intersectioneel maken. Er ontstaat hoop voor de toekomst als we denken aan alle ideeën die voortkomen uit ervaringen die nu niet meegenomen worden. Met een inclusief vakgebied ontstaat er ruimte voor echte vernieuwende, revolutionaire ontwerpen.

 

bekijk hier de volledige opname

GroenLive is geproduceerd door Thamar Kempees voor GroenLinks Rotterdam.

CONTACT

FOLLOW

ADRES

Het Industriegebouw (HIG)

Goudsesingel 52-214 

3011 KD Rotterdam

  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
bottom of page